Stewart Lundy: De kunst van het verhalen vertellen

Stewart Lundy gebruikt zijn 4Front met elektrische zithoogte verstelling om de kost te verdienen door verhalen te vertellen, terwijl hij ook zijn persoonlijke gevoel voor stijl behoudt.

Elke gebruiker van een elektrische rolstoel heeft een uniek verhaal en Stewart Lundy is daarin geen uitzondering. Stewart geniet van een goede sigaar en een nog beter verhaal, gepassioneerd door de verhalen van anderen.

Oorspronkelijk uit Camp Springs, Maryland, woont Stewart momenteel in Denver, Colorado, met zijn vrouw, Marci. Stewart raakte verlamd na een duikongeval in 1982 op slechts 14-jarige leeftijd. Hoewel zijn verhaal al op jonge leeftijd een dramatische wending nam, blijft Stewart zijn interesses volgen. Met zijn 4Front elektrische rolstoel leidt hij een vol en actief leven, met een vleugje flair.

“Ik denk graag dat ik een heel stijlvol persoon ben”, zei Stewart. “Ik hou van de manier waarop de Quantum-ingenieurs rekening hebben gehouden met de stijl van de 4Front.”

Stewart is een zelfbeschreven mensenmens en hij wordt dan ook geïnspireerd door verhalen van anderen. Hij verdient onder andere zijn brood met de kunst van het vertellen van verhalen, als acteur, producer, geluidstechnicus en video-editor.

“Iedereen heeft een verhaal te vertellen,” zei Stewart.

Zijn 4Front helpt Stewart veel bij zijn werk, waardoor hij de dingen vanuit dezelfde hoek kan zien als zijn cameraman. De Q-Logic 3 controller met Bluetooth helpt Stewart ook om zijn computer moeiteloos te bedienen en gebruiken.

Stewart houdt van de draaicirkel van zijn elektrische rolstoel, evenals van de 254 mm elektrisch verstelbare veilige zithoogte terwijl hij kan rijden met 5,1 km/h.

“Ik ben veel aan het netwerken en ik bevind me veel op evenementen, dus het is fantastisch om letterlijk iemand oog in oog te kunnen kijken,” zei Stewart.

Stewart uit zijn creativiteit ook op andere manieren. Zo speelde hij vorig jaar president Roosevelt in een toneelstuk, opgevoerd door de Phamaly Theatre Company, een organisatie volledig bestaand uit personen met een beperking. Stewart is ook lid van de raad van bestuur van Phamaly.

Stewart heeft onlangs een montagecursus over filmtrailers afgerond en werkt momenteel samen met een lokaal productiebedrijf. Met deze kansen hoopt Stewart in de toekomst veel meer werk in de bioscoop en media te doen.