Sakina Shamsi: De smalle basis van de Stretto opende een hele nieuwe wereld voor mij!

Hoewel het leven met spinale musculaire atrofie type 2 zo zijn uitdagingen heeft, leeft Sakina zo onafhankelijk als ze kan dankzij haar Edge 3 elektrische rolstoel met iLevel-technologie. Onlangs bereikte haar onafhankelijkheid een heel ander niveau toen Sakina de ultrasmalle Stretto Power Chair met iLevel ontving.

“De smalle basis van de Stretto elektrische rolstoel opende een hele nieuwe wereld voor mij,” verteld Sakina. “Ik kan door krappe gangen navigeren en pas zelfs in de voorraadkast!”

Haar elektrische rolstoel thuis gebruiken

Sakina houdt van bakken, dus de smalle Stretto geeft haar toegang tot de ingrediënten die ze nodig heeft vanuit alle delen van de keuken. Van cake pops tot bananenbrood; Sakina houdt ervan nieuwe recepten uit te proberen en zoete lekkernijen te maken.

Naast de smalle breedte van de Stretto, is Sakina dol op haar Quantum achteruitrijcamera. Deze zorgt ervoor dat ze alles om zich heen kan zien, in plaats van te gokken en op het beste te hopen als ze achteruit rijdt. Omdat de rolstoel heel smal is, kan Sakina kan haar elektrische rolstoel zonder hulp omkeren in een lift. Ook kan ze haar broertje goed in de gaten houden met de camera!

Met een elektrische stoel naar school

Op school manoeuvreert haar Stretto gemakkelijk door gangen en rond bureaus. De positionering op haar nieuwe elektrische rolstoel zorgt voor veel ondersteuning die Sakina helpt rechtop te zitten en de hoofdsteun zorgt ervoor dat ze geen nekband nodig heeft.

“Ik zie er zoveel rechter uit op mijn foto’s en voel me nog zelfverzekerder”, zei Sakina.

Zoals elk dertienjarig meisje heeft Sakina veel hobby’s en houdt ze van knutselen, paardrijden en buiten zijn in de natuur. Ze houdt er ook van om tijd door te brengen met haar vrienden en naar het winkelcentrum te gaan, zover als de COVID-19-beperkingen dit toelaten.

“Ik weet dat COVID-19 nooit helemaal zal verdwijnen en dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn en maskers moeten dragen”, zei Sakina. “Toch kijk ik er absoluut naar uit om weer normaal te worden en mijn leven als tiener te leven.”