Mark Irishsea: Rijden over wandelpaden

Hoewel Mark Irishsea lijdt aan spierdystrofie, kan hij met zijn Lightning elektrische rolstoel toegankelijke paden verkennen en van het buitenleven genieten.

Als vogelliefhebber en fervent buitenmens heeft Mark Irishsea een dorst naar avontuur. Gelukkig weerhouden leven met een vorm van spierdystrofie en het gebruik van een ventilator hem er niet van om te doen waar hij van houdt. Mark heeft een Lightning rolstoel, die hem in staat stelt om veel plaatsen in de baai van San Francisco te bezoeken.

“De Lightning rolstoel heeft me op wandelpaden gebracht waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze eerder zou kunnen nemen,” zei Mark.

Mark zoekt naar rolstoeltoegankelijke wandelroutes en beoordeelt ze op zijn blog. Hij beoordeelt het oppervlak en de lengte van de paden en geeft aan of er hoogteverschillen zijn en of er water beschikbaar is. Al deze zaken zijn nuttig voor rolstoelwandelaars zoals Mark.

Mark houdt van zijn elektrische rolstoel omdat hij makkelijk over ruw terrein rijdt. De vering van de stoel zorgt voor een soepele rit over onverharde paden, wat belangrijk voor hem is vanwege de beademing.

Zijn gemotoriseerde rolstoel is ook erg stil op verharde paden, waardoor Mark vogels en andere dieren beter kan horen. Hij geniet van het fotograferen van vogels in de natuur.

“Dat ik nu naar meer plaatsen kan gaan, heeft mijn leven veel beter gemaakt,” zegt Mark.

Je kan zijn blog hier vinden: www.markhwriter.com