Brianna Pieck: Leven met een houding van dankbaarheid

Met haar iLevel elektrische stoel verheft Brianna Pieck zich boven de menigte om haar werk als videojournalist te kunnen uitvoeren en vertrouwt ze op haar stoel om zich door de stad te verplaatsen.

Als het op haar leven aankomt, gelooft Brianna Pieck heilig in een houding van dankbaarheid. “Ik gedij zelfs wanneer ik me op mijn slechtst voel. Ik kies ervoor om me niet te laten deprimeren of lang negatief te laten beïnvloeden”, aldus Brianna.

Na een lange strijd met een zenuwaandoening in haar been en problemen met haar ruggengraat, begon Brianna een Quantum Power Chair te gebruiken. Zelfs voor haar diagnose was Brianna geen vreemde op het gebied van ruggenmergletsels. Haar oom was quadriplegisch en Brianna was 21 jaar lang zijn verpleegster voor ruggenmergletsels. Maar zelfs na alles wat haar oom haar leerde, heeft Brianna het gevoel dat niets haar echt had kunnen voorbereiden op het zelf een gebruiker worden van een elektrische stoel.

“Ik belandde in een elektrische stoel na een gevecht met mezelf en na veel dingen niet te hebben geaccepteerd, maar als ik terugkijk, was het het beste wat ik had kunnen doen,” zei Brianna.

Brianna woont in Prairie du Chien, Wisconsin, en gebruikt momenteel een Q6 Edge 2.0 met iLevel.

“De stoel komt omhoog alsof ik op een luchtkussen zit,” zei Brianna. “Het heeft ook een zachtere vering, dus over gazons gaan is comfortabeler voor mijn nek en ruggengraat.”

Brianna, een videojournaliste, is een voorvechter op veel gebieden, maar ze concentreert zich graag op het zijn van een voorvechter voor beperkingen. Ze gebruikt haar stoel als primair transportmiddel in haar kleine stadje.

“Als mensen me naar mijn stoel vragen, vertel ik ze hoe duurzaam de rolstoel voor me is geweest,” zei Brianna.

Zelfs wanneer ze omringd is door een zee van mensen, kan Brianna haar videowerk afmaken, op deze manier heeft ze verschillende protesten gefilmd. iLevel helpt haar boven de menigte uit te stijgen en haar camera naar beneden te richten met behulp van camerastokken en statieven.

“De iLevel komt echt van pas bij concertevenementen. Ik kan dichtbij het publiek komen en video- en foto-opnamen maken”, aldus Brianna.

Haar iLevel elektrische stoel helpt Brianna ook bij tuinwerkzaamheden en andere klusjes rondom haar huis. Maar haar grootste leven zoals het leven dat wil.

“Ik vier elke dag, accepteer het goede en het slechte en maak er het beste van!” aldus Brianna.